JOM FOLLOW ME

Saturday, December 5, 2009

BUAH HATI KAMI YG MANJA

Rindunya pada anakku cik puteh hari ni..Pejam celik, pejam celik, anakku pun semakin besar dan tinggi, cerdik pulak tu, ada jer idea baru yang dibuatnya hari2..yerlah kanak2 memang suka mencuba dan mempelajari sesuatu yang baru..
Kadang2 pecah perut kami melihatkan aksi dan telatahnya.
Kesibukkan di tempat kerja kadangkala membuatkan aku rasa bersalah meninggalkannya sementara bersama "mak pengasuhnya"Sehinggakan pada hari raya dan dan hari sabtu atau ahad pun cik puteh tinggal bersama "mak"nya. Mujurlah "mak pengasuhnya" memang baik hati dan sayangkan Qaseh, Qaseh dijaga dengan baik, diurutnya, disapu losyen...Pendek kata cik puteh memang bertuah dapat "mak" yang baik.
Walaupun aku berkerja 3 hari seminggu, dan 4 hari lainnya dapat menghabiskan masa sepenuhnya bersama cik puteh,3 hari berkerja (12 jam) 7 pagi hingga 7 petang, buat hati ni tak sabar nak balik ke rumah bertemu cik puteh yang manja tu..Pastinya ibu2 lain yang berkerja mempunyai perasaan yang sama sepertiku.
Sesampainya di rumah,aku dan cik puteh pastikan akan menghabiskan masa berdua lebih kurang 15 min duduk bersama maklumlah cik puteh ni masih menyusu badan lagi..bukan main seronok lagi dia dpat menyusu..
Lihatlah aksi2 cik puteh ni di rumah minggu ini..
Cik puteh dah mengantuklah...

Ada jer idea baru yang dibuatnya



Ni Cik puteh nak gigit mama lah ni...



Cik puteh posing di atas kereta...sopan tak?Dah namanya perempuan...



Jangan tarik area abah...

Lagi ditariknya...

Cak abah!!

abah!!

Cik puteh tengok cerita kartun...


Sambil minum soya lagi...

Tempat favourite cik puteh, memang atas peha abah!!

Cik Puteh dan kawannya ke padang besar, Perlis

Anak manja abah!!

Seronoklah tu sekali sekala dapat mandi kat sinki...

Tengok tu cik puteh makan ayam lepas bangun tido... percaya tak seketul ayam tu boleh tinggal tulang dalam masa 2 jam?hahah..pelik tapi benar...

3 comments:

Sitisifir10 said...

My Arwa febret place plak atas riba umi...jenuh dah explain takleh duduk sbb ada baby..bukan tanak riba dia tapi once dia dah duduk tanak bangun plak

ibu emy efy eqy said...

bestnya dapat baby gurl comel mcm ni!

NoreLL said...

dh besaq cik puteh..
makin gebu le acik lela tgk..
anish..nnt g rmh yanz..jumpa sana...jgn blik tau..smpai jumpa aku...psl kawin nnt aku cita le..jgn risau..aku xlupa kawan..