JOM FOLLOW ME

Saturday, December 5, 2009

QASEH DAN CD(CLOTH DIAPERS)

Melihatkan ramai yang menggunakan cloth diapers dan kebaikkan yang tersirat, mamaQaseh pun tak nak ketinggalan mencubanya pada cik puteh (QASEH)..
Setelah hampir sebulan mencubanya, mamaQaseh rasa memang berbaloi sekiranya kita menggunakan terutama sekali menggunakannya semasa di rumah.
Ni adalah bebarapa gambar cik puteh yang mamaQaseh sempat snapkan semasa memakai CD.



Cik Puteh nampaknya selesa ngan CD ni..



Apalah yang cik puteh ni buat kat mesin Bah dia tu?

2 comments:

MissLina said...

salam kak... nak tanya... akak pakaikan CD utk anak akak ni kan...? awal2 pakai x bocor ker? huhuhuh saya sampai skrg asyik fail je... x sampai sejam.. sure bocor.. basah kuyup... ada tips x?

QaSeH KiTa said...

maybe MissLina tak buat pre wash dulu kot coz, apa yang mamaQaseh tahu asebelum guna kita kena buat 3 kali prewash, then makin salu dibasuh insert tu, makin bagus penyerapannya...so far mama Qaseh pakai ada bocor skali jerlah, tapi dah selalu pakai dan basuh..tak bocor dah..kadang2 bila malam mama Qaseh pakai 2 insert...belum pernah bocor lagi..