JOM FOLLOW ME

Wednesday, October 7, 2009

HUJUNG MINGGU YG INDAH

Last weekend ibu ayah dan adikku datang ke rumah, dan pada masa yang sama menghantar adikku ke airport penang sebab nak balik ke Bintulu selepas puas bercuti raya dan jalan sakan dorang ni ke kelantan,terengganu, pahang,melaka,KL..Best tu, We all nak ikut pun tak boleh sebab tak boleh ambil cuti, kerja pun banyak.So malam tu, my husband pun kerja malam...dan atas keizinan my husband yang always sporting dan memahami ni (siap bg kunci kreta lagi), kami pun gi lah ronda2 ngan ibu, ayah, dan adikku, pa kat penang ni.Kami pergi Gurney Drive.







Qaseh apa lagi seronoklah kalau tok ayah dia datang umah, manja betul ngan tok ayah ni, sampai mama pun boleh kena reject ni...Tambahan lagi, tok ayah memang penyayang dan pandai tackle Qaseh.






Budak manja ni tak sabar dah nak makan...ma dah order dah nasi dan sup untuk Qaseh nak...kita kongsi dua orang ok?


ibu dan ayah dah semakin berumur tapi yang bestnya tetap sporting, romantik, macam dulu...sedikit pun tak berubah.Ke mana saja mesti berdua,saling hormat menghormati, dan caring. Alhamdulillha, aku juga dapat suami yang baik hati, penyayang memahami dan bertanggungjawab..Syukur..





tok ayah tu tangkap gambar apa tu nak?





Dah berbaik ker dua orang ni...memang tak boleh jumpa..tentang mata jer Qaseh merengeklah, cabut lari lah..yang Pa dah tukar strategi ker? Ko kena blajar strategi pikat Qaseh daripada ayah...






Confirm dah berbaik...





Ko usik dia lagi...mengamuklah dia kejap lagi tu...



So, keesokkan harinya pulak kitorang gi lah jalan2 kat Queenbay, sebab nak gi Jaya Jusco nak beli puting Qaseh..
Apa lagi Qaseh nampak tempat permainan, seronoklah dia..






Rajin betul tok ayah melayan Qaseh siap tunggu lagi budak manja ni main.





Mama, Qaseh ada rumah baru...








Seronok bukan main dia bukak sana, bukak sini, intai sana, intai sini







Cak Qaseh, tok ayah kat sini nak..





Setia dan sabar betul tok ayah tunggu Qaseh bermain..



Tengok tu...teringat aku masa zaman kanak2, ayah memang penyayang, ayah salu kata, bila ayah tengok Qaseh ayah teringat aku..tapi Qaseh putih sikit sebab ikut kulit babh dia. kami ada karektor yang sama...agaknya macam ni lah ayah tunggu aku masa kecik2 dulu..rasa terharu lah pulak tiba2.







Sambil tunggu Qaseh main, ayah dok sembanglah ngan Qaseh...Qaseh pun sama, apa yang dia cakap pun kami tak paham...bahasa Jerman yang Qaseh cakap tu ayah..ekekek




Ayah Cu beli ais krimlah Qaseh, eh nak pujuk Qaseh ker..tapi aiskrim ni mmg sedap kena pulak ngan harga dia RM10.Last skali, aku yang habiskan..Heheh,

Adikku dah nak balik ke Bintulu dah, Nampaknya dorg berdua ni mmg tak boleh berbaiklah..
Babah Qaseh sempat jugak dia captured gambar kami tengah bersembang

Kelak ada masa turun sitok gik k...







Selamat jalan...Semoga selamat sampai.., rindu kelak ngan kau..

1 comment:

adda said...

manjanye qaseh dgn atuk dia.. untung atuk sangat penyayang.. best la tgk korang jenjalan