JOM FOLLOW ME

Tuesday, February 12, 2013

TERENGGANU 2013 KELAHIRAN DHIA


Perjalanan menghala ke Terengganu.. jauh di rasakan tp cuaca hujan renyai dan sejuk .. perjalanan terasa nyaman  wp ada sesetengah tempat di Kelantan dan Terengganu yang banjir semasa kami lalui jalan tersebut
Nasi lemak ibu mmg tiada tandingan... bawa bekal.. puas makan tambahan lagi dengan keadaan hujan renyai.Tambahan lg anak2 ku seperti ku juga cerewet dalam soal makan.. kalau tempat yang agak kotor .. mmg tak makan ler jawabnya.
hi
cik manis.. yang memang manja sangat dengan abahnya

Mangga nimacam best jer
Makan mlm...semua berselera mkn .. mama jer tak lalu makan sbb letih sgt.. tak sabarnya nak tido...
bah ibu sebok tgk menu utk cik manis dan cik puteh..
hahaha.. abahnya bila turun pantai timur... tahu dah apa favourite dia :)...
yeea.. x sabar nak makan

DAh jumpa budak kecik Dhia... so cute..
Ni pun manja mama.. x kurang cutenya... 
ni lah budak yang paling teruja nak tgk baby ayah pa dan mama Myra nya
hi Dhia


Transfer dr Bintulu.. anak2 angkatnya pun transfer skali yer.. wahai adikku pa.. dr kecik sampai ko dah tua.. ko mmg x berubah...sayang sangat ngan kucing.



hahha.. ada peluang apa lg... tido dah budak manja ni
Manja Opahnya tu
Terengganu dgn environment yang indah.. honestly.. hilang stress... mmg tenang kat sini






rumah kampung.. pohon niur melambai... deruan ombak laut... desiran tiupan angin.. memang sangat membahagiakan..

ada jer kerja 2 beradik ni

Cik manis
Inilah my hubby yang memang suka membantu ibuku di dapur... mmg ringat tulang.. nak tahu.. beliau jugak seorang tukang masak yg hebat...sebab dia juga salah seorang advisorku kalau ku nak masak apa2...



Jalan2 pusing Kuala Terengganu

Relax2 tepi laut.. ambil angin di Batu Rakit



Nilah yang paling aku nyampah... orang dah seronok ambik gambar elok2.. dia mesti buat perangai rosakkan gambar.. Itulah adik aku yg poyo...nak ku lesing jer dia ni...
:)  batu rakit

beli keropok

cik manis makan kek

nama pun kedai sukaramai kan.. belilah sukahati..




Masjid Kristal
emh.. cik puteh.. seronok yer..
budak2 manja tok ayah..


wiwit
buat perangai
adik..
senyum sikit...emh.. buat muka pulak

sayang mama abah..


rasanya mata dan hidung macam mama lah... hahah.. bibir jer cam abah..





My happy family

kenangan
nak buat apa ni..

aper yang kome cari?


hahha.. yang ni lawak.. ibu call kitorg kata ada kambing langgar pintu homestay...ibu dah takut.. sesampai2.. ayah pun takut menyelamatkan diri
kambing lari tgk kami sampai.. cik puteh terkejut kena kejar kambing.. hahha.. tu ar kata lg kambing comellah.. baik sangatlah.. mama lg best , mama mmg x turun kereta.. takut kambing.. hahhaha


ada jugak lg 1 yg tertinggal
tok ayah berdoa.. cik manis aminkan... good girl.. time ni adik baru 1 tahun2 bulan :)

fav cik puteh.. udang goreng tepung..

Dan lagi suamiku ni buat ayam bakar...
Tangga lok.. masak sik manok ya... 

NAk balik penang dah.. bye Terengganu
Rilex2 banjaran titiwangsa

huhu
anak abah

emh.. nak nyebok jugak :) 
hutan Belum... entah kenapa hatiku tertarik sangat dengan kawasan ni..

bihun sup 5

ayah usha cenderahati



LAyan.. ramai jugak org asli turun ke sini ambil bekalan... dan ramai jugak pelancong dan student2 yang datang utk teroka kawasan yang kaya dengan khazanah alam..
hha.. hati teringin sangat nak tgk gajah
Akhinya dapat jugak tgk wp x dpt snap.. sekali anak gajah melintas betul2 depan kereta kami (suamiku dah gelabah), then sekali lagi satu family yang besar makan runput dan bermain2 di tepi hiway.. kiranya perjalanan kali ini mmg berbaloilah.. :)
-Qaseh Kita-

1 comment:

baturakit homestay said...

terima kasih kerana sudi menginap di homestay kami @ http://baturakithomestay.blogspot.com/