JOM FOLLOW ME

Friday, May 21, 2010

KTM BUTTERWORTH-TAIPING

Sebenarnya gambar ni diambil sebulan yang lalu, yerlah disebabkan terlalu busy, tak sempat ler nak upload.Kitorang sebenarnya sajer jerlah nak merasa naik keretapi, Qaseh tak pernah lagi naik keretapi....so our destination mamaQaseh hometown....Taiping, Perak.
Abah, selepas beli tiket..


Pagi2 lagi kami dah keluar rumah, sebab keretapi akan bertolak pukul 7.30 pagi dari Butterworth dan dijangka sampai ke Taiping pada pukul 10.15 pagi..Qaseh lah yang paling seronok..

Abah baru naik..

Posing jap tepi keretapi

Cak!
Tengoklah dak kecik happy dapat 1 seat untuk dia..

Siap posing lagi cik puteh mama ni.

La..tukar tempat pulak ngan mama...
Last2 mama pun tukar tempat ngan abah...sebab Qaseh nak mama dok ngan dia.eekkeke
Kretapi dah mula bergerak agak laju...

Kapal2 kat perlabuhan Butterworth
Mama..tengah seronok lihat permandangan di luar..
Keretapi berhenti sekejap di Bukit Mertajam

Jarang dapat lihat permandangan begini..
Abah bawak Qaseh ronda kat bahagian kelas ke2
Check tiket..
Cik puteh hairan jer, tengok ada orang sembang ngan abah dia..

NI ler untungnya dok first class..makanan dan minuman disediakan..huhu
dapat kek lagi..
cantiknya pandangan sawah padi yang menghijau

sejuk mata memandang
Kawasan kampung di Bandar Baharu
Ada jugak projek2 pembinaan landasan kretapi masih dijalankan di luar
Ni kat Bukit Merah
Luasnya sungai ni..
Air surut..
Haha..nampak Tesco dan Taiping Sentral...dah tahu dah nak sampai destinasi kami
Alhamdulillah sampai juga...
Ramai juga budak2 sekolah naik kretapi nak ke Zoo Taiping
Huhu..tok ayah Qaseh dan siap menunggu
Rindu kat ayah.. dan ibu
Lokasi seterusnya....Kamunting...
Dah malam pun, nak pulang semua ke Penang..Keretapi bertolak pukul 7.45 mlm dan dijangka sampai ke Butterworth pada pukul 10.50mlm..
Dak cik mmg manja ngan tok ayah dia..
abah sedang menunggu keretapi
nanti qaseh rindu tok ayah
aku dan bondaku
tgk tu dak tu snok giler nak naik skali

bye ibu, bye tok ayah...
Qaseh dan babah
Ada budak nyanyi...tengah orang lain tido...


siap menari lagi

2 comments:

Kyra said...

salam akak..bpe eh rate tiket ?

QaSeH KiTa said...

alamak , x ingat lah pulak :)