JOM FOLLOW ME

Tuesday, March 16, 2010

DUGAAN..SUSU DICURI ANAK PULA DEMAM

emh... tension tol rasa hati ni, semalam kan tengok stock susu Qaseh tinggal sikit jer, so aku pun bercadanglah belikan stok susu lagi (beli lebih sikit-beberapa bungkus)untuk Qaseh, mandiannya, then beberapa barang lagi.
Then singgahlah sekejap kat pasar malam...kami jenguklah kejap brangan yang jual beberapa meter jer dari tempat parking motor tu, boleh kata tak sampailah 5 minit...so patah balik kat parking motor.. tup2 susu dah kena curi, semua barangan dalam tu diangkutnya sekali...
Terkilan betul rasa hati ni...

Sajalah pujuk hati walaupun terkilannya bukan kepalang...maybe orang yang curi susu tu sangat memerlukan susu untuk anak dia..tapi ini bukan caranya, makanan kan akan jadi darah daging..
bayangkan kalau kami juga di situasi masalah kewangan, susu anak pula dicuri..manusia jenis apa ni...geram betul rasa hati ni...
Disebalik hal ni, kami pun mendapat pengajaran supaya lebih berhati2 lain kali dan jangan mudah percayakan sesiapa pun semudah2nya....

Subahanallah..apa pun hanya Allah saja yang tahu...

Hari ni Anakku demam panas , maybe sebab kena cucuk semalam... (1 tahun 6 bulan)
bayangkan sejak semlam kali terakhir Qaseh minum susu pukul 3.30 petang, pukul 7.30 dia terus terlelap, diberi susu tak nak, diberi makn pun taknak...hanya inginkan susu ibu...
Demam nya agak tinggi jugak...susahnya hati ni Allah sahaja yang tahu.Pagi tadi pun gitu jugak, susu botol dan makan pun taknak hanya susu ibu.....Partner kerja pula cuti ..jadi nak taknak kena turun kerja juga hari ni... Nasiblah atas budi bicara bos yang baik hati dan memahami, hari ni boleh balik halfday dan jenguk anak...Thanks En Halim....Syukur Alhamdulillah

3 comments:

[-suziey-] said...

hmm sabar la ye..dugaan dtg bertimpa..Allah menguji hambanya yg terpilih..semga qaseh cpt sembuh..lumur air asam jawa kt kepala

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

naseb bek bos (en Halim) tue ada hati perot. mcm bos kina (en halim) gak..x mcm tue. dia mmg x de perasaan. ada pun skt la!!

x suka bos mcm tuh!!

eh emo lak kina nih! sori yew. pepaun jgn mudah percaya dkt org. kalau dah beli brg jgn ler letak sebarangan. sbb skrg manusia nih PANTANG NAMPAK!! semua nak amek....

Alimaz-Kembara Terasing said...

sabaq la.....sian cik putih....ada hikmah tu.....cepat baik ya cik putih....