JOM FOLLOW ME

Sunday, January 17, 2010

BERKELAH BATU FERINGGI

Aktiviti kami 3 beranak hari ni, berkelah 3 beranak di Batu Feringgi..
Antara bekalan makanan yang di bawa,masak simple2 jer untuk alas perut..

Qaseh dan babah main pasir..

Seronoknya dia...
Senyum sikit sayang..

Khemah telah siap dibina untuk berehat dan menyusukan Qaseh..dah letih mandi japgi boleh tido sekejap...ekke

bekalan: nasi lemak, sayur kangkung , telur goreng sambal ikan bilis dan keropok..

Qaseh main pasir...buat istana pasir yer nak?



Apa pun, kita makan dulu...
Mama suap Qaseh makan nasi lemak..
Jom kita mandi laut...Qaseh takut tengok air laut...

Jom mama teman berkenalan dengan laut...

Sebenarnya, mama pun takut laut jugak...ekekek

Seronoknya bucuk mama ni...
aih..Qaseh nak bukak pintu khemah..abah dan kunci lah nak..
Abah Qaseh mandi laut..
Letihlah...jom rehat kejap
tiba2 rasa sejuk pulak
redupnya khemah kita,,,syok tu...damainya



Sayang abah Qaseh...
Wah syoknya babah Qaseh mandi...
oops...dah sorok kunci..Qaseh dah jumpa balik lah...budak ni kecil...tapi akalnya besar...

pandangan sekeliling...


Aiks..dah naik mandi..kejap nya..

Qaseh pun nak gi bilas badan...
Sampai tertidur abah...letih..dan kenyang
Syoknya dua beranak berguling2...
nak join...
manja babah dia!
wah..damainya,...jom tidor kejap..
pi weet!!

babah Qaseh dah bangun tido...
jom berkemas kita nak balik dah...
abah dah lipat khemah

teka yang mana satu kaki mama....kekek
r u ready?...
sebagai kenangan...
Empangan Teluk Bahang...


Syoknya, babah Qaseh blnaja makan kat laksa janggus balik pulau..
Abah gi order laksa..


Rami jugak orang walaupun baru jebukak kedai..

yea..laksa sampai...
Syoknya makan laksa..

Qaseh pun minum teh ais?...
Pada malam harinya pulak, kami pergi Giant untuk beli barang sedikit.
Wah syok tu...Berjalan merata budak manja ni hari ni...
Jalan sensorang, bukan nak dipegang...
Wah, seronoknya..Qaseh jumpa mummy dan Aqillah...ni suka dok atas mummy ni..macam tau2 jer ada yang di dalam...

mama, bila jumpa geng apa lagi..banyak benda betul nak dibualkan...
Merahnya pipi anak mam, macam pakai blusher..ni kena sunburn masa laut tadi lah ni..
Qaseh dan Aqillah
Best friend macam mama dan babah dia lah..ngan mummy dan papa Qillah
"Kan best kalau selalu lepak cam ni"...ekekek..malam tadi sedar tak sedar punya melepak..tengok2 jam dah pukul 1 pagi...

2 comments:

Intan said...

Seronok baca cerita bergambar nie...siap berkhemah lagi tu. Macam best je tgk uols buat tu :)

Qaseh makin besar dah ye, rasa br je tgk dia masa bb dulu...hu hu...cepat tul masa berjalan kan shila. Apa pon makin comels dak qaseh nie ;)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...bestnya laksa.....