JOM FOLLOW ME

Monday, November 9, 2009

" Seindah Butterfly " Giveaway -kategori B


...SYARAT2 SAH PENYERTAAN...
Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor Masukkan kami lam BLOGLIST kowang (done-blog sponsor already add in shopping and collection,your blog in my friends bloglist)
Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni (done)
Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B (done)
Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...
Jangan luper letak name & umur so comey yer (done)

Nama: Qaseh Nur Alya Syuhada Binti Muhamad Hafizd
Umur: 1 tahun 2 bulan
Tarikh Lahir : 12 September 2008
Bercerita tentang anakku Qaseh Nur Alya Syuhada ni, pasti buat ku dan suami tersenyum melihat gelgatnya. Kini umurnya 1 tahun 2 bulan. Beliau merupakan anak sulung kami. Kehadirannya membuatkan hidup kami begitu bahagia dan indah dengan telatahnya yang mencuit hati.Beliau mula bertutur perkataan "abah" ketika dalam pantang lagi, dan ketika berusia 10 bulan banyak juga perkataan lain yang boleh disebutnya contohnya "nak gi" (nak lagi),satu, dua, tiga, pat...Kini di usia 1 tahun 2 bulan...banyak perwatakan orang dewsa ditirunya . Antaranya sambil menunjuk cari telunjuk ke atas disebutnya tak tau!, beri barang kepada kita dan katakan (bukak). bila nak masuk ke rumah sambil mengetuk pintu menyebut akum(assalamualaikum) bila orang memberi salam, dijawabnya "alam"-waalaikumussalam..
Pandai bercakap di talipon sampaikan bunyi alarm talipon pun dia ingat panggilan masuk dan selalu ingat atoknya talipon..pasti sebut "ayo..atok!!", anakku memang ringan mulut..antara perkataan lain yang selalu disebutnya...mak, bapak(sebutan dengan jelas), abah, mama,taknak, tak tau,dah,nak,cicak,kakak, abang,satu,dua, tiga ,pat, lapan, bilan,luh..dia paling suka, menjerit..
Memandangkan kami tinggal di flat, bila dia menjerit pasti ada jiran memanggil namanya.. Sampai jadi terkenal pulak di flat kami..hehhe
Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )
Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!!
Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan
Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt
Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat.

3 design baju yang paling i minat dalam blog ni ialah:
1) Bunny anf Frenn (haha..kalau kami 3 beranak ada sorg satu baju ni mesti best!!)
2)baju elmo family set tu pun sempoi..
3) Baju family Tee Set , (kalaulah dia tulis-mama, abah dan Qaseh..perghh!!best gitu!!)

Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang
Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni. (done)
Tarikh luput : 06 / 12 / 2009



&
hadiah misteri dari Abu Dhabi


p/s : Kowang yg join contest ni kompem dah kawen kan so jgn ketinggalan utk join jugak" Seindah Butterfly " GiveawayKategori A

2 comments:

:: butterfly :: said...

salam..
aha, smue dh ade cume 1 jer huhuu
u citer la sket pasal si cute miut tu yeh..maklum ler i ni suri rumah yg sgt byk mase terluang so i nk habbiskan mase2 yg ader ni nk bace kesah ank kengkawan cyber ;)
tq

:: butterfly :: said...

ala hai..bijak nye dia... ;)
tengkiu n gudlak ye

~iRMa~