JOM FOLLOW ME

Friday, October 23, 2009

CONTEST PHOTO+IMAGINASI

Al kisah, di suatu hari sepasang pasangan bercinta membuat keputusan se boolat hati untuk melangsungkan perkahwian dan perkahwinan itu diadakan di hari yang indah dan meriah,.

Dua mempelai yang tubuhnya agak boolat disatukan, Pada hari tersebut semua jiran tetangga dan rakan-rakan yang juga boolat semuanya telah pun se boolat suara untuk membantu bergotong royong menjayakan kenduri kendara untuk mempelai yang boolat tersebut.

Ber boolat -boolat keriangan perasaan mempelai tersebut.

Pelbagai persiapan diatur, pinggan mangkuk yang boolat digunakan, cawan yang berbentuk boolat dan begitu juga dengan hantaran dan hadiah yang ingin diberikan.Segalanya berbentuk boolat belaka.Tetamu yang hadir juga boolat mata melihat kemeriahan hari perkahwinan tersebut, ada yang hadir berkaca mata boolat,bertas tangan boolat,bercincin boolat dan ada pula yang bertudung boolat.Para tetamu yang hadir juga mem boolat kan telinga mendengar tiupan serunai dan "gendang keling" yang begitu asyik dimainkan. Begitu meriah sekali majlis pengantin yang boolat itu.
Boolat mata si suami melihat pasangannya di hari bahagia itu begitu cantik dan baru beliau sedari isterinya juga berpipi boolat sepertinya.

Contest ini diadakan sempena menyambut anniversary owner blog ini http://arekoobest.blogspot.com/, 2 bulan lagi.

HAPPY ANNIVERSARY!!!!

CARA MENYERTAI:
cari gambar korang yang mana korang rasa cool,cantik,menarik dan tertarik bersama pasangan masing-masing. (done)
mestilah gambar asli dan dilarang edit dengan menggunakan apa cara sekalipun. (done)
kemudian,tulis sebuah imaginasi pendek (kurang daripada 1000 patah perkataan) tentang gambar tersebut. (done)
dalam imaginasi pendek tersebut haruslah mempunyai perkataan BOOLAT(yang membawa maksud bulat) sekurang-kurangnya 2 kali. (done)
bagi bloggers,anda bolehlah tulis di blog masing-masing.sila tinggalkan alamat blog anda di shoutbox yang disediakan. (done)
bagi bukan bloogers,anda boleh menghantar penyertaan anda kepada emel ini arekoobest@yahoo.com

TERMA SYARAT:
terbuka kepada semua warganegara.
tarikh peraduan bermula dari tarikh entri ini dikeluarkan sehingga 5 November 2009.
hadiah akan dikirim terus dari jepun dan mungkin mengambil masa untuk sampai ke malaysia.
sebarang pertanyaan,sila kemukakan ke arekoobest@yahoo.com
pemenang akan dipilih berdasarkan gambar dan karangan yang menarik.
hadiah adalah:

YUKATA*sekiranya pemenang adalah perempuan

GUNDAM*sekiranya pemenang adalah lelaki

3 comments:

K~UN said...

hehe..mata k-un pon dah jadik boolat sebab byk sgt baca menda yg boolat2..hehe..
akak org mana?penang?sama la kita^^
tapi k-un dok kat nibong tebal..

nuwey,tunggu sampai 6 nov nanti ye?hehe,,all da best!!

~pendekgemuk&bertompok.~ said...

akak..kalo baru nak join arini boleyh lagike??hihik..

K~UN said...

ala,dah ttp la dik..nanti2 ada lagi,akak gtau ye^^